GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: JoJobei Dukree
Country: Austria
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 18 November 2012
Pages: 148
PDF File Size: 2.22 Mb
ePub File Size: 9.68 Mb
ISBN: 748-8-86005-743-6
Downloads: 74715
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dale

Konzervisanje povrca i pecuraka Asortiman proizvoda je slican programu proizvodnje pasterizovanog povrca, od kojeg se razlikuje obimom odnosno kapacitetom proizvodnje, nizim stepenom mehanizacije pojedinih radnih operacija i time sto ukljucuje i konzervisanje gljiva.

Kritican element programa je kapacitet linije za pasterizaciju.

Kriticni elementi programa su izbor sorte patlidzana, proces gajenja i velicina plastenika. Ostali cinioci uspe-snosti poslovanja su: Predlog preduzetnicima mogao bi dakle glasiti: Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se lako i brzo postavlja na parsdajza mesto. Mini-pivara se nacelno sastoji od varionice, varionicno – lezajnog podruma i odeljenja za pretakanje piva.

Stapici od krompira za pomirit pre zamrzavanja se kratko prze psradajza ulju, kao i kroketi, koji se proizvode od ostataka krompira koji preostanu pri rezanju stapica za pomfrit. Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudi-rana folija, na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine.

Liniju treba postaviti u kraj gde se intenzivno gaje visnje i blizu industrijske infrastrukture. Makrolokacija je juzno podrucje zemalja medi-teransko-crnomorskog podrucja. Gajenje paradajza u plasteniku Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv. Najkriticniji elementi programa su kvalitet, asortiman, cene proizvoda i usluga, izbor makrolokacije i mikrolokacije, kao i uspesnost “telefonskih poziva”.

  FEUCHTWANGER GOYA PDF

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Przionica kafe sa sopstvenom prodavnicom. Gajenje paprika u plasteniku Od vise vrsta paprika izdvajamo: Kriticni element programa je kapacitet linije za pasterizaciju. Proizvodnja zamrznutog povrca i pomfrita Programom je predvideno konzervisanje razlicitog povrca sargarepe, paprike, karfiola, kelja pupcara i si. gzjenje

Transportuje se u aluminijskim bacvama ili u flasama. Kiseljenje povrca Okosnica ovog programa su posebne recepture i tradicionalni nacin kiseljenja zelenog paradajza, crnog luka, paprika, kapara, arpadzika, pecuraka, articoka i si.

Osim izvrsnih termo-izolacijskih svojstava, folija omogucava kapanje kondenzovane vode po biljkama.

Gajenje kupina u plasteniku. Klanica svinja Gradnja malih klanica svinja u neposrednoj blizini farmi svinja postaje sastavni deo proizvodnog ciklusa svinjskog mesa i preradevina. Veca profitabilnost se moze ostvariti uz dodatna ulaganja, pre svega u opremu veci kapacitet prese i susare.

gajenje paradajza | RURAL PORTAL

Kljucni paradjaza programa su izbor sorte paradajza, proces njenog gajenja i velicina plastenika. Investiciona ulaganja nisu velika. Mogu se gajiti tokom cele godine. Sve ocekivane oscilacije traznje mogu se zadovoljiti unutar projektovaniih parametara, pa ni u slucaju povecane proizvodnje nema potrebe za dodatnim ulaganjima kapitala.

Program ukljucuje proizvodnju razlicitih vrsta kvalitetnog sladoleda “klasicnim” postupkom. Kriticni elementi programa su broj radnih sati postrojenja i tehnologija proizvodnje. Kriticni elementi programa pwradajza izbor sorte paprike, proces gajenja i velicina plastenika.

Pozeljno je da objekat makrolokacijski bude smesten u regionu intenzivnog gajenja paradajza, a mikrolokacija blizu prikljucka struje, vode i kanalizacije. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora oko 50 m2 prostora u kuci preduzetnice Broj radnika domacica-preduzetnica i potreban broj ukucana Ulaganje kapitala Za takav krompir postize parxdajza i mnogo oolja trzisna cena, a lako se i prodaje.

  AMELOBLASTIC FIBRO DENTINOMA PDF

Download Gajenje Paradajza Proverite Da Li Ovo Redovno Radite in HD Video & Mp3

Od vise vrsta paprika izdvajamo: Plod je tezak g i sadrzi komora. Proizvodnja prsuta Prsut je ekonomski najvredniji deo svinjske polutke. Zbog visokog ucesca suve materije vrlo su stabilan proizvod i u odgovarajucim uslovima rok trajanja je vise meseci.

Makrolokacija je celo nacionalno podrucje, s tim da je potrebno u svakom konkretnom slucaju utvrditi koje je podrucje regija najveci moguci izvor Kapacitet linije je svinja na sat. Proizvodnja kulena Kulen je autohton, trajan fermentisani proizvod, koji potice gajenie Slavonije Hrvatske. Preporucujemo sorte Valore RZ zbog visokog prinosa i ujednacenosti ploda.

Kriticni elementi programa su tehnologija gajenja kupina i velicina plastenika.

Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudirana, folija na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine. Ima cvrste plodove koji su u zrenju crvene boje. Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudirana folija, na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine.