GAJENJE BOROVNICE PDF

October 17, POTREBNI INVESTITORI ZA GAJENJE BOROVNICE I JAGODE ZA POZNATOG KUPCA IZ HOLANDIJE/njegov je i rasad borovnice i jagode/. Borovnica – Proizvodnja borovnice – Gajenje borovnice – Agronomija. Postoje tri vrste borovnice koje se. Borovnica (Pripreme za uzgoj Borovnice (Vaccinium Corymbosum L.) Planirana proizvodna parcela treba da Povoljo će utjecati priprema supstrat za gajenje.

Author: Kazijinn Goltizragore
Country: Japan
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 13 August 2010
Pages: 84
PDF File Size: 16.5 Mb
ePub File Size: 19.59 Mb
ISBN: 258-2-12981-656-6
Downloads: 36943
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazrajinn

Oxford University Press, Pogon bi trebalo smestiti neposredno uz mesto potrosnje, na primer, blizu vecega grada ili trgovackog centra. Prodaje se na pijacama, industrijski se preraduje i susi. Najkriticniji elementi programa su kvalitet, asortiman, cene proizvoda i usluga, izbor makrolokacije i mikrolokacije, kao i uspesnost “telefonskih poziva”. Przionica kafe sa sopstvenom prodavnicom. From the medicine years ago.

Oftalmologija u indijaca je bila vrlo jaka. Preporucujemo sorte Valore RZ zbog visokog prinosa i ujednacenosti ploda. Moze se proizvoditi i u planinskim podrucjima pogodnim za fermentaciju mesa u komadima.

[Blueberry growing]

Borovince, Challenges and Prospective. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 – varijanta iznajmljivanja Broj radnika 7 preduzetnik, poslasticar, 4 posluzitelja, vozac – nabavljac – dostavljac Ulaganje kapitala Postupak se sastoji od: Otporan je na septoriju. Vojnosanit Pregl ;60 1: Ozivljavanje narodne tradicije opravdava postojanje programa, a njegova profitabilnost zavisi od zainteresovanosti ljudi da nauce ono sto su radili njihovi preci i jos nesto vise.

  CARLOS COSSIO TEORIA EGOLOGICA DEL DERECHO PDF

Gajenje krastavaca u plasteniku. Svaka urbana celina sa vise od Gajenje jagoda u plasteniku Rana sorta jagoda vrlo je trazena na domacem trzistu i moze se u prolece dobro prodati. Kapacitet programa je 2 tone na dan.

Biljka budućnosti: Gajenje industrijske konoplje vrlo isplativo

Parametri programa su tako projektovani da mogu zadovoljiti sve oscilacije traznje, ako je kolicina pribavljene sirovine dovoljna za takvo povecanje proizvodnje. Prema potrebi, moguca je demontaza i prenosenje na drugu lokaciju. Rec je o tzv.

Od vise vrsta, zbog slicnosti spominjemo samo dve, i to Martine i Taurus. Rec je o novoj selekciji celera korenasa tamnozelenih listova i okruglog belog korena. Gajenje kupina u plasteniku. Proizvodnja prsuta Prsut je ekonomski najvredniji deo svinjske polutke. Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv.

Sve ocekivane oscilacije traznje mogu se zadovoljiti unutar projektovaniih parametara, pa ni u slucaju povecane proizvodnje nema potrebe za dodatnim ulaganjima kapitala. Za takav krompir postize se i mnogo oolja trzisna cena, a lako se i prodaje. Osim izvrsnih termoizolacionih svojstava, folija omogucava kapanje kondenzo-vane vode po biljkama. Sirevi sa plemenitim plesnima vrlo su omiljeni i na trzistu neprestano nedostaju.

Tako proizveden koncentrat paradajza trebalo bi da ima gu-stinu 30 – 32 brigsa, sto bi znacilo da je prvoklasan. Proizvodnja sira, sirnih namaza i jogurta Najveci deo mleka koristi se za proizvodnju polutvrdog sira srednje dugog zrenja, deo odlazi na liniju fermentacije u jogurt, a od ostalih kolicina proizvode se sir, sirni namazi i maslac.

  HOW TO CONFIGURE CCPROXY PDF

U Plavu stočarstvo od najvećeg značaja

Preporucujemo pakova-nje pasterizovane paprike u tegle velicine 2,5 1. S obzirom na kapacitet uz pretpostavljene trzisne usloveprogram bi se mogao locirati u urbane celine sa vise od Sorta je otporna na virus krastavosti. Plod je tezak g i sadrzi komora.

Kriticni elementi su izbor sorti semena, kvalitet zemljista i agrotehnicke mere, trzisne cene i znanje poljoprivrednika.

Kvalitet tih poluproizvoda odgovara farmaceutskim propisima. Empirijskim istrazivanjima utvrdena je primena au-strijsko-nemacke, italijanske, pa i madarske tehnologije. Farma zeceva Rec je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, sa zenki godisnje. Klanica tovljenih pilica Sve veca potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi.

Preporucujemo sortu koja ranije sazreva. Uspesnost prodaje narocito se povecava angazovanjem veceg broja lokalnih prodavaca akvizitera na proviziju. Gajenje paradajza u plasteniku. Proizvodnja meda Posredi je program proizvodnje meda i drugih pcelarskih proizvoda preseljavanjem kosnica u duzeg zadrzavanja na raznim mestima – pcelinjim palama, kao i lake manipulacije kosnicama.

Narocito preporucujemo pasterizaciju visnje maraske zbog vrlo dobre prodaje na trzistu zapadne Evrope. Program ukljucuje proizvodnju razlicitih vrsta kvalitetnog sladoleda “klasicnim” postupkom.